Övning: Static dog position

Static Dog Position är mycket effektiv för att påminna kroppen om dess naturliga position och kan vara användbar för att återställa en bra svank, särskilt efter att ha suttit under längre perioder.

Övningen har många fördelar. För det första är det att släppa på spänningar i framsidan av skuldrorna och öka flexibiliteten i bröst- och ländryggen.

För det andra, övningen hjälper till att återställa en naturlig svank i ländryggen genom att låta bäckenet tippa framåt. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer som tenderar att ha en plattare rygg eller som lider av överdriven svank.

Ytterligare ett syfte är att främja avslappning i nacken. Genom att låta huvudet hänga ner och slappna av i nackmusklerna kan spänningar i nacken minska, vilket är särskilt användbart för personer som upplever spänningar eller smärta i detta område.

  1. Börja med att stå på alla fyra med händerna placerade rakt under axlarna och höfterna cirka 5 cm framför knäna.
  2. Slappna av i magen och låt bäckenet tippa framåt för att skapa en svank i ländryggen. Låt bröstet sjunka ned mot golvet och låt skulderbladen glida ihop mot varandra i bröstryggen.
  3. Om det är svårt att få ihop skulderbladen kan du prova att bredda händerna lite eller låta armbågarna böjas något till en början. Se också till att armbågarna pekar rakt ut åt sidorna.
  4. Gunga mjukt fram och tillbaka för att hitta den position där du får mest svank samtidigt som skulderbladen är helt ihop.
  5. Behåll denna position och slappna sedan av i nacken helt och hållet så att huvudet hänger ner så långt som möjligt. Det kan vara stelt i nacken i början, men du kan hjälpa till genom att mjukt vrida huvudet sida till sida några gånger och sedan slappna av igen.
  6. Stanna i positionen under den angivna tiden medan du andas med magen och fokuserar på att slappna av mer i nacken. Gunga även lite fram och tillbaka för att öka avslappningen.

Med tiden kommer du märka att det blir lättare att stå i positionen samtidigt som du håller armarna raka, skulderbladen ihop, nacken avslappnad och ländryggen i svank.

”Static Dog Position” hjälper dig genom att förbättra rörligheten, minska spänningar och återställa en naturlig kroppsposition, särskilt i områden som bröstet, ländryggen och nacken.

Det är en effektiv övning för att främja avslappning och öka flexibiliteten i flera delar av överkroppen och ryggen.